Анотація
У науковій статті досліджуються шляхи вдосконалення умов охорони праці власниками підприємств, способи та шляхи здійснення таких покращень. Визначено обов’язки власника підприємства незалежно від форми власності. Розглянуто гігієнічну класифікацією умов праці, яка поділяється на 4 класи. Виявлено пріоритетні напрями вдосконалення умов охорони праці, основні фактори успіху у вирішенні проблем покращення умов праці на підприємствах. Аналіз питання дав визначити, що зобов’язаний виконати власник підприємства задля покращення умов праці.
Посилання
Гігієнічна класифікація праці: Гігієнічні нормативи. − К., 2001.
Гогіташвілі Г. Системи управління охороною праці: Навчальний посібник. − Львів: «Афіша», − 2012. − 320 с.
Гогіташвілі Г. Управління охороною праці та ризиком за міжнародними стандартами: навч. посіб. / Г. Г. Гогіташвілі, Є. Т. Карчевські, В. М. Лапін. − К.: Знання, − 2007. − 367 с.
Калина А. Економіка праці: Навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів/ Алла Калина,; МАУП. − Київ, − 2004. − 268 с.
Костенко О. М. Охорона праці в Україні з огляду на інтеграцію до Європейського Союзу / О.М. Кос¬тенко // Вісник Полтавськ. держ. аграр. акад. − 2007. − № 2. – С. 166-168.
Лесенко Г. Методика контролю стану умов та безпеки праці [Текст] // Охорона праці. – №9. – 2014. – 40 с.
Лисюк М. Обов’язки посадових осіб підприємства з охорони праці [Текст] // Справочник кадровика. К. – №2. – 2012. – 200 с.
Москальова В. Основи охорони праці: Підручник. − Київ: ВД «Професіонал», − 2011. − 672 с.
Про охорону праці: Закон України від від 14 жовтня 1992 року № 2694-XII в редакції від 1 січня 2015 року : [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/2694-15/page
Шашкова-Журавель І . О. Міжнародно-правові аспекти охорони праці /1 . О. Шашкова-Журавель // Наукові праці МАУП. − 2012. − № 1 (32). − 210-215.