МОНОРЕСТОРАН ЯК НОВА КОНЦЕПЦІЯ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА В УКРАЇНІ
PDF

Ключові слова

моноресторан
ресторан
інновації
ресторанне господарство

Як цитувати

Полстяна, Н., Кононенко, Т., & Федак, В. (2019). МОНОРЕСТОРАН ЯК НОВА КОНЦЕПЦІЯ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА В УКРАЇНІ. Молодий вчений, 4 (68), 182-184. https://doi.org/10.32839/2304-5809/2019-4-68-43

Анотація

В статті подана характеристика монопродуктових ресторанів, як однієї з сучасних інноваційних та набираючи популярність на світовому ринку послуг концепції закладів ресторанного господарства. Наведена коротка історична довідка щодо виникнення та розповсюдження по світу «ресторанів однієї страви». Проведено аналіз впровадження подібного типу закладів в сфері ресторанного бізнесу України. Встановлені основні цілі впровадження та функціонування монопродуктових ресторанів. В статті надано характеристику головних притаманних ознак монопродуктових ресторанів. Розглянуто основні преваги та недоліки подібної концепції підприємств ресторанного господарства. Наведена коротка характеристика вже працюючих на території України закладів ресторанної сфери подібного формату.

https://doi.org/10.32839/2304-5809/2019-4-68-43
PDF

Посилання

Воловельская И. В. Анализ ресторанного бизнеса в мире и Украине. Вісник економіки транспорту і промисловості. 2017. № 59. С. 265–-270.

Зайцева Т. Н., Рябова В. Ф., Тепомес К. Е. Бережливое производство на предприятиях общественного питания. Актуальные проблемы современной науки, техники и образования. Т. 2. Магнитогорск. 2017. С. 33–35

Парабеллум А., Кондрашин А., Еланцев А. Ресторан. Миллион за стойкой. Москва : Омега, 2016. 160 с.

Туватова В.Е. Повышение конкурентоспособности предприятий ресторанного бизнеса, за счет внедрения инноваций. Инновационная наука. 2016. №4-2(16). С. 65–67.

Чеснокова Ю. Рестораны одного блюда. Ресторатор. 2018. № 1–2. С. 61–70.

Volovelskaya I.V. (2017). Analyz restorannoho byznesa v myre y Ukrayne [Analysis of restaurant business in the world and Ukraine]. Visnyk ekonomiky transportu i promyslovosti [Bulletin of the Economy of Transport and Industry], no 59, pp. 265–270.

Zaitseva T.N., Ryabova V.F., Tepomes K.Ye. (2017). Berezhlivoye proizvodstvo na predpriyatiyakh obshchestvennogo pitaniya [Lean manufacturing at catering establishments]. Aktual'nyye problemy sovremennoy nauki, tekhniki i obrazovaniya [Actual problems of modern science, technology and education], vol. 2, p. 33–35.

Parabellum A., Kondrashin A., Elantsev A. Restoran (2016). Million za stoykoy [Restaurant. Million behind the counter]. Moscow : Omega, 160 p. (in Russian)

Tuvatova V.E. (2016). Povysheniye konkurentosposobnosti predpriyatiy restorannogo biznesa, za schet vnedreniya innovatsiy. [Increasing the competitiveness of the restaurant business enterprises through the introduction of innovations]. Innovatsionnaya nauka [Innovative science], no. 4-2(16). pp. 65–67

Chesnokova Yu. (2018). Restorany odnogo blyuda [Restaurants one dish]. Restorator [Restaurateur], no. 1-2, pp. 61–70.