Анотація
Актуальність теми дослідження зумовлена необхідністю підвищення конкурентоспроможності продукції рослинництва та зростанням економіки галузі. Головною метою написання статті є обґрунтування проблем стратегічного менеджменту та розробка стратегії розвитку галузі рослинництва у сільськогосподарських підприємствах досліджуваної області. У статті розглянуто основні питання практичного застосування методів оцінки конкурентоспроможності галузі рослинництва за сучасних умов ведення бізнесу. Проведено оцінку рейтингу районів досліджуваної області на забезпеченість ресурсами, рівень і результати розвитку галузі. Пропонується застосування ресурсоощадних технологій виробництва продукції рослинництва при використанні техніко-технологічної модернізації та діджиталізації виробництва.
Посилання
Драган О.І. Управління конкурентоспроможністю підприємств: теоретичні аспекти : [монографія]. Київ : Держ. академія керівних кадрів культури і мистецтв, 2006. 160 с.
Кваша С.М. Конкурентоспроможність вітчизняної аграрної продукції в умовах вступу України до СОТ. Економіка України. 2003. № 10. С. 79–86.
Кобиляцький Л.С. Управління конкурентоспроможністю : [навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл.]. Київ : Зовнішня торгівля, 2003. 302 с.
Конкурентоспроможність аграрних підприємств та фактори, що її визначають. Ефективна економіка. 2011. № 12. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/efek20111232
Dragan, O. (2016). Management of enterprise competitiveness: theoretical aspects: [monograph]. Kyiv: Academy of Management Personnel Culture and Arts.
Kvasha, S. (2003). Competitiveness of domestic agricultural products in the context of Ukraine's accession to the WTO. Ukraine economy, no. 10, pp. 79–86.
Kobilyatsky, L. (2003). Competitiveness Management: [textbook. tool. for students higher teach. school]. Kyiv: Foreign Trade.
Competitiveness of agricultural enterprises and the factors that determine them (2011). An efficient economy, no. 12. Available at: http://nbuv.gov.ua/UJRN/efek20111232